A Forma-1-re küldték volna traffipaxozni a rendőröket

traffipax
Vágólapra másolva!
Befejeződött az összeurópai, húsz ország részvételével rendezett Speedmarathon sebességellenőrzési akció. Az autósok másfél százaléka hajtott gyorsan.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a múlt héten a lakosság segítségét kérte az akcióhoz, bárki javasolhatott helyszínt a sebességellenőrzésre. Összesen 1393 email érkezett, amelyekben 1584 helyre tettek javaslatot a lakosok. Érdekes, vicces ötletekből sem volt hiány - volt, aki közéleti személyiségek házához, vagy a Forma-1 idején a Hungaroringre küldte volna a rendőröket traffipaxozni.

Forrás: MTI

A nagy sajtóvisszhangnak is tulajdonítja a rendőrség, hogy az elmúlt három napban Magyarország közútjain nem volt halálos kimenetelű közlekedési baleset, vagyis az akció közlekedésbiztonsági szempontból a lehető legsikeresebb volt.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt, 1200 helyszínen 346 285 gépjármű haladt el a sebességmérő műszerek előtt. Ezek másfél százaléka (4928) lépte túl a megengedett sebességet, ami kizárólag a legalacsonyabb, harmincezer forintos bírsággal számolva is 150 millió forintos bevételt jelent.

Németországban az egynapos akció alatt 3,2 millió autót ellenőriztek, itt közel háromszázalékos aránnyal 90 ezer gyorshajtót fogtak.