Magyar széf egy luxusautó áráért

undercover
Vágólapra másolva!
A Trezor-Liktor Zrt. egyedi páncélszekrények tervezésével és gyártásával foglalkozik több mint húsz éve. A cég német partnere megrendelésére nemrég készített egy autóőrülteknek tervezett értéktárolót, amely hat darab színre fújt felnin áll.
Vágólapra másolva!

A külső ajtaja motorháztetőt formáz, amelyet távirányítóval lehet fel-le mozgatni. Alatta egy kézzel készített motortakaró burkolat helyezkedik el, amelybe ujjnyomatos zárat integráltak. A kilincsszerkezetet eredeti motorolaj-betöltő kupak helyettesíti.

Forrás: Trezor-Liktor Zrt.

A szekrény belsejében három darab óraforgató helyezkedik el, amelyeket a világítással együtt a Start/Stop gombbal lehet működésbe hozni.

Forrás: Trezor-Liktor Zrt.

Rengeteg tervezés előzte meg a kivitelezést: csak a motorháztető elkészítése kb. 200 munkaóra volt, a széf minden eleme kézzel készült.

Forrás: Trezor-Liktor Zrt.

Dr. Prekop Tamás projektmenedzser tájékoztatása szerint a megrendelő német partner 45-50 ezer euróra (13,5-15 millió forintra) árazta be a széfet, amelyet a csütörtökön zárult Baselworld kiállításon is bemutattak.

Forrás: Trezor-Liktor Zrt.

Cadillac-kanapé, Mercedes-duplaágy, hippibusz-bárpult, nyolchengeres bortartó - a dizájnhotelek és éttermek után a lakásokban is megjelennek az autóalkatrészből készített bútorok. Erről itt írtunk bővebben.