Itt lesznek az új fix traffipaxok

Az M1-es autópálya tatai szakaszán szerelik az automata sebességmérő berendezést, fix traffipax
Vágólapra másolva!
A Forensis Autóklub közölt egy listát, amelyen állítólag a rendőrség új fix sebességmérőinek telepítési helyszínei olvashatók. A rendőrség nem kommentál.
Vágólapra másolva!

A Forensis Autóklub honlapján megjelent egy négyoldalas lista, amely a klub szerint az új fix traffipaxok (komplex közlekedési ellenőrző pontok) - nem teljes - telepítési helyszíneit tartalmazza. A lista megjelenése meglepetés volt, mert Jámbor István rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője az Origónak adott interjújában azt mondta, hogy a helyszínek kiválasztása még folyamatban van, és az engedélyekkel sem megy minden simán.

Forrás: Forensis Autóklub

"A helyszínek kiválasztása most is folyamatban van, ami nem olyan egyszerű. Nekünk is csak a kezdetekkor derült ki, milyen lassan halad az engedélyek beszerzése. Maga a telepítés viszi el a legkevesebb időt, sokkal hosszadalmasabbak a szövevényes engedélyezési eljárások" - mondta Jámbor.

Forrás: Forensis Autóklub

Erre tekintettel a Forensis oldalán megjelent lista valószínűleg azokat a helyszíneket tartalmazza, ahová tervezték a telepítést, de az engedélyek és a közművek függvényében változások elképzelhetők. A listáról megkérdeztük a rendőrség általában nem a gyorsaságáról híres sajtóosztályát is, ahonnan húsvét ellenére abszolút rekordidő, nagyjából két és fél óra alatt érkezett meg az alábbi válasz.

Forrás: Forensis Autóklub

"A rendőrség a Forensis.hu oldalon megjelenteket nem kívánja kommentálni. A komplex közlekedési ellenőrző pontok telepítési helyeinek kijelölése még folyamatban van. A rendőrség ezen sebességmérők bevezetését megelőzően, ahogy ezt a mobil eszközök esetében is tette, tájékoztatni fogja az állampolgárokat."

Forrás: Forensis Autóklub

A lista szerint Budapesten öt új fix traffipaxot szerelnek fel az M3-as ki- és bevezetőjére, az M5-ös bevezetőjére (Nagykőrösi út) és az M1-M7-es közös bevezető szakaszára.