Egy BMW lehet az első Apple-autó

bmw i3
Vágólapra másolva!
Az i3-ast alakítanák át az Apple rendszerére. A BMW is jól járhat.
Vágólapra másolva!

Hetek óta téma a nemzetközi sajtóban az Apple állítólagos autóprojektje, amely Project Titan néven fut, és amelyhez egy rakás, korábban a Teslánál dolgozó mérnököt szerződtettek. A pletykák ellenére nem tűnne túlságosan ésszerűnek, ha az autógyártásban eddig finoman szólva sem túl sok tapasztalatot szerzett Apple hirtelen építene a semmiből egy autót, a német sajtó szerint első körben nem is erről lenne szó.

Az Auto, Motor und Sport szerint az Apple kezdésnek egy már meglévő autót alakítana át a saját igényei szerint, a lap szerint a kiszemelt partner a BMW. A terv, hogy az első Apple-autót az elektromos i3-asból készítik el.

Forrás: Origo

A németek szerint az Apple korábban a Mercedesszel is tárgyalt egy villanyautós együttműködésről, ezek a megbeszélések azonban hónapokkal ezelőtt megszakadtak. A mérnökök most azt vizsgálják, hogyan lehetne egy Apple-féle operációs rendszer futtatására átalakítani az i3-ast - a rendszer nemcsak az Apple-termékekkel kommunikálna, hanem hozzáférést biztosítana az áramfogyasztással és egyéb, az autó mozgásával kapcsolatos adatokhoz is.

A fejtörést éppen ez okozza, mert ezek az adatok titkosak, és a BMW értelemszerűen nem szívesen osztja meg őket külső partnerrel. Az együttműködés mellett szól viszont, hogy az Apple-lel való összefogásnak jelentős marketingértéke lehet, és nem mellesleg az i3-as is azonnal sokkal vonzóbbá válhat a vásárlók szemében, új célcsoportokat hódíthat meg a BMW.

A BMW i3-asról írt tesztünket itt olvashatja.