Elöl hajtott Lamborghini, és még csak nem is szögletes

lamborghini asterion
Vágólapra másolva!
910 lóerős hibridet mutattak be az olaszok. 3 mp alatt van százon.
Vágólapra másolva!

Hibrid tanulmányt mutatott be a Párizsi Autószalonon a Lamborghini, amely több szempontból is világújdonságot jelent. Egyrészt, az Asterion LPI 910-4-be hibrid hajtás került, ennek következtében az autó akár elsőkerék-hajtású lehet, és a tetejébe még a formavilága is inkább lekerített, mint szögletes. Nem biztos, hogy jól áll ez a Lambónak.

Forrás: AFP

Az Asterion az 5,2 literes, 610 lóerős V10-es benzines mellé három villanymotort is kapott, ezek közül kettő az első tengelyen található, a harmadikat a váltóval építették egybe. Tisztán elektromos hajtásnál csak az előre épített motorok dolgoznak, és teszik ezáltal fronthajtásúvá a sportkocsit.

Forrás: Lamborghini

Ezzel a kombinációval azért nem kell fejletépős autókázásokra számítani, a villanymotorok maximum 50 kilométert bírnak, legfeljebb 125 km/h-s sebességgel.

Forrás: Lamborghini

A három villanymotorral a rendszer együttes teljesítménye 910 lóerő, a benzines kizárólag a hátsó kerekeket hajtja hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül. Az elektromos motorokat lítiumion akkumulátor táplálja, a Lamborghini szerint a hibrid rendszer extra súlya 250 kilogramm.

Forrás: Lamborghini

Az Asterion három másodperc alatt gyorsul százas tempóra, de nem világos, hogy a Lamborghini tervez-e sorozatgyártást.

Forrás: Lamborghini