Új BMW-szuperautó a századik szülinapra

bmw m1 homage
Vágólapra másolva!
A bajor márka egy szupersportkocsival lepheti meg magát fennállásának 100. évfordulójára.
Vágólapra másolva!

A német Auto Motor und Sport értesülései szerint a BMW-nél gőzerővel dolgoznak egy új szupersportkocsin, amit a márka fennállásának századik évfordulóján mutatnának be. A lépés logikus, hiszen szinte az összes konkurensének van ilyenje, az Audi például már a második generációs R8-ast készül piacra dobni, úgy, hogy a Volkswagen-csoporton belül még ott van a Lamborghini és a Bugatti is.

A képen a 2008-ban bemutatott BMW tanulmány, az M1 Homage van. Nem véletlenül, ugyanis az új sportkocsijuk bevallottan az M1-es folytatása lesz a jelenkor csúcstechnikájával Forrás: BMW

Az eddig kiszivárgott hírek szerint a BMW szuperautójának alapját a hibrid i8-as adja, ám annál jóval erősebb lesz, ugyanis az abban használt aprócska, mindössze 1,5 literes, háromhengeres benzinmotort egy jóval nagyobbra cserélik, de valószínűleg az elektromos motor is nagyobb teljesítményű lesz. A teljesítménnyel tehát nem lesz gond, más kérdés, hogy mennyire lesz majd nehéz az új modell, hiszen az i8 úgy nyom másfél tonnát, hogy a BMW szinte az összes méregdrága súlycsökkentő praktikát bevetette, a szénszálas utascellától kezdve a műanyag burkolatokig.

Névként állítólag az i10-et szerették volna, de ezt már a Hyundai használja, így valószínűleg i9 lesz majd Forrás: BMW