Szakszervezetek a cafeteria megadóztatása ellen

Vágólapra másolva!
Az Autonóm szakszervezetek a kormány személyi jövedelemadó javaslataival egyetértenek ugyan, de a béren kívüli juttatások megadóztatását továbbra sem fogadják el. Borsik János, a szakszervezeti szövetség elnöke elmondta, hogy a kormány által jóváhagyott elképzeléseket tervezetnek tekintik, amelyről később még egyeztetnek, és amelyek változhatnak.
Vágólapra másolva!

Elutasítják a cafeteria egyes elemei 50 százalékának megadóztatását is, és sajnálattal vették tudomásul, hogy a kormány nem hallgatta meg a szakszervezeti észrevételeket az önkéntes pénztári befizetések adókedvezményének megtartása érdekében. A munkáltatói adókedvezmény megszüntetésével a kormány veszélyezteti az öngondoskodás intézményét - mutatott rá Borsik János.

Szja-változások: igen

A bejelentett szja-változásokat a szövetség támogatja, mert úgy látja, hogy azok az alacsonyabb keresetűeknek kedveznek - mondta az elnök. Hozzátette azonban, hogy a javaslatokról további egyeztetéseket tart szükségesnek, ahogy azt is, hogy a kormány tovább távolodjon a Reformszövetség javaslataitól. A Reformszövetség javaslatai egyszerűen "észveszejtőek", ez nemcsak munkavállaló-ellenes, hanem társadalomellenes is - fogalmazott az elnök. A munkáltatókat kétlelkűnek minősítette Borsik János, úgy vélve, részint próbálnák menedzselni a Reformszövetség javaslatait, másrészt megpróbálnak alkudozni a kormánnyal.