Bozótvágóval támadtak egymásra illegális migránsok + VIDEÓ

migráns, bűnözés, Franciaország,
illusztráció
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A közösségi médiában terjedő videón jól látható, amint Lipcsében több illegális bevándorló egymásnak esik, verekedni kezdenek és közben egy machete is előkerül.
Vágólapra másolva!

A felvételt a németországi Lipcse városában rögzítették fényes nappal.

A videón látható, amint az egyik férfi egy hatalmas machetével kerget és ütlegel egy másikat, közben a többiek őrülten rohangálnak körülöttük és verekednek.

Az Eisenbahnstraße, ahol az eset történt, hírhedt a drogkereskedő bandák közötti konfliktusokról, és nagyszámú kurd lakossággal is rendelkezik.

Egy környékbeli a Bild riportereinek elmondta, hogy a verekedésben részt vevő személyek "családtagok" voltak.

Egy családhoz tartoztak” – állította a szemtanú, hozzátéve: 

Két fiatal összeveszett, és ennyi volt… De a családban már rendezték a dolgot és megbékéltek egymással".

A jelentés megjegyzi továbbá, hogy "az összecsapásokban nagy késeket és machétéket, néha kebabkéseket is használnak, mert ezek ijesztőek és a hatalmat demonstrálják". Ugyanakkor nagy a kockázata annak, hogy sérüléseket okoznak, ha az éles oldalukkal vágnak rá egy testrészre.

A közlemény hozzáteszi: "Ezért figyelhető meg az a tendencia, hogy továbbra is használnak machétéket, de csak a tompa oldalával ütnek. Olyan is előfordul, hogy a machétéket néha csak fenyegetésként húzzák végig a földön, az így keletkező hangos csattogó zaj az ellenfél megfélemlítését szolgálja".