Már várják az innovatív vállalkozások pályázatait

Vágólapra másolva!
A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel, az innovációért felelős kormánybiztossal, a Vidékfejlesztési Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együtt  – 23. alkalommal teszi közzé a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.
Vágólapra másolva!

Az év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett kiosztják az Ipari, a Fejlesztési, az Agrár, a Környezetvédelmi, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díjait.

A 2012. január 1-je után alapított startupok közül a legeredményesebb a Magyar Innovációs Szövetség Startup Innovációs Díját nyerheti el.

A díjakat 2015. március végén adják át az Országházban.

Akik pályázhatnak

Pályázat vagy javaslat alapján azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, amelyek 2014-ben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel – új termékekkel, új eljárásokkal, új szolgáltatások értékesítésével jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer és más szakmai mutató lehet.

Az elbírálás során a bíráló bizottság a 2014-ben elért többleteredmény, többletárbevétel, egyéb műszaki, gazdasági előnyök szempontjai mellett az innováció eredetiségét, társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs. Korábbi Nagydíj Pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok

  • egyoldalas összefoglaló, amelynek mintája erről a linkről tölthető le,
  • legfeljebb 10 oldalas, részletes leírás a megvalósításról, az elért piaci, gazdasági eredményről (többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése stb.),
  • referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.),
  • nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

Beadási határidő: 2015. február 17. 10 óra

A pályázatokat pdf-ben, az egyoldalas összefoglalót word-formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben a Magyar Innovációs Alapítvány titkárságára: 1036 Budapest, Lajos u. 103. I. em., [email protected].

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke professzor Pálinkás József, az innovációért felelős kormánybiztos.