Piros lapot kapott a BTel

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde döntésének értelmében a BUX és BUMIX indexekből is kikerül a sorozatosan botrányokba kerülő Business Telecom.
Vágólapra másolva!
  • A BÉT vezérigazgatója a BTel tájékoztatási kötelezettséggel kapcsolatos sorozatos mulasztásai, valamint az emiatt hozott szankciók miatt döntött arról, hogy november 21-én piaczárást követően kikerül az indexekből a részvény. A lépés eredményeképpen november 24-től 13 eleműre csökken a BUX kosár, míg a BUMIX 14 részvényt fog tartalmazni.
  • Nemrégiben az MNB fel is függesztette a részvényt a sorozatos problémák miatt, melyről bővebben itt olvashat. Azonban úgy néz ki, hogy ez nem volt elég, mivel a társaság ezt követően sem tett maradéktalanul eleget tájékoztatási kötelezettségének. A héten ugyanis mintegy 22 órára leállt a BTel teljes hálózata, sőt az ügyfélszolgálat mellett a központi levelezés és telefonos ügyfélszolgálat is szünetelt. A problémákról azonban csak igen nagy késéssel, az elhárítást követően tett közzé tájékoztatást.
  • Az elmúlt héten folytatódott a BTel részvényeinek mélyrepülése, aminek eredményeképpen új, 78 forintos történelmi mélyponton is járt az árfolyam. Igaz, a kereskedés végére némiképp sikerült korrigálni a zuhanást, a 90 forintos záróár azonban még mindig a valaha volt legalacsonyabb zárásnak számít.