Kártyaszolgáltatót váltott a Sziget

Továbbra is készpénzmentes marad, de új szolgáltatóval dolgozik tovább a Sziget.
Vágólapra másolva!
A látogatók számára a változás - ideális esetben - nem lesz érzékelhető, de mostantól új kártyaszolgáltató, a Cellum és a Cardnet konzorciuma biztosítja a fizetést a Sziget Kulturális Iroda rendezvényein.
Vágólapra másolva!

A szigetes rendezvények továbbra is készpénzmentes övezetek maradnak (illetve készpénzzel továbbra is kizárólag a belépőért lehet fizetni), 2014. nyarától azonban új szolgáltató biztosítja az érintésmentes kártyás fizetés technikai megoldását.

Új partner

A rendszer 2010-es, kísérleti bevezetése óta technikai partnerként működő Metapay helyett a Sziget Kulturális Menedzser Iroda most a Cellum és a Cardnet Zrt. közös konzorciumával kötött többéves együttműködést.

Továbbra is készpénzmentes marad, de új szolgáltatóval dolgozik tovább a Sziget. Fotó: Balla Zsolt

A Festipay szolgáltatás felhasználói szemmel nem különbözik az eddig megismert Metapay megoldásától.

Az érintésmentes Mastercard PayPass és Maestro PayPass kártyák továbbra is használhatóak lesznek a Sziget rendezvényein.

A legnagyobb hazai nyári fesztiválokat - a VOLTot, a Balaton Soundot, a Gourmet Fesztivált és magát a Sziget Fesztivált jegyző iroda 2010-ben, kísérleti jelleggel vezette be a készpénzmentes fizetést, majd - folyamatosan bővítve a lehetőségeket - 2011-től kezdődően kizárólagossá tette a módszert a rendezvények területén.

A tervek szerint idén még nem, de 2015-től a kártyás fizetés egy okostelefon-alkalmazással is bővül, aminek segítségével egy bankkártya és egy telefon használatával bárki feltöltheti a fesztiválkártya egyenlegét - nem kell az ebből a célból kihelyezett automatáknál sorban állni.

Mindenki szereti

A készpénzmentes rendszer találkozott a látogatók preferenciáival is: 2012-es adatok szerint a gyorsaság, az egyszerűség, a biztonság és a higiéniai szempontok voltak a legfontosabb előnyök, amik miatt az új rendszert a felhasználók is könnyen elfogadták.

Üzleti szempontból érdemes megemlíteni, hogy a készpénzmentesség a NAV és a szervezők számára is könnyebben és pontosabban követhetővé teszi a rendezvények területén történő értékesítéseket.